keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Se parempi perunasalaatti

Kaupasta valmiina saatavasta perunasalaatista ei puhuakaan saman päivänä kuin itse tehdystä kirkkaasta versiosta. Yleensä meillä tätä tehdään alkukesästä parsakauden ollessa hilpeimmillään, mutta tämä toimii myös ilman vihreitä parsannuppuja.



Perunasalaatti

10 perunaa
1 prk varrellisia, isoja kapriksia
1 punasipuli
(nippu parsaa)

kastike:
1 sitruunan mehu
sitrunankuori raastettuna
oliiviöljyä
karkeaa dijon-sinappia
suolaa
sokeria
mustapippuria myllystä

Kuumat, kypsät perunat kuoritaan ja paloitellaan. Pilkotaan sipuli pieneksi kuutioiksi sekä kapriksista poistetaan varret ja ne halkaistaan, lisätään perunoiden joukkoon. (Lisätään keitetyt parsat paloiteltuina).
Sekoitetaan kastikkeen ainekset keskenään ja sekoitetaan perunoiden joukkoon. Lisätään suolaa tarvittaessa. Annetaan tekeytyä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti