perjantai 23. marraskuuta 2012

Wokataanko nuudeleita?

Joskus iskee kamala nuudelihimo ja niitä on vaan pakko saada. Itseasiassa tämä wokkiohje on kiireisen päivän pelastus, koska siihen voi heittää joukkoon niitä kasviksia, mitä kaapista sattuu löytymään. Työläin ja tylsin vaihe on kasvisten pilkkominen, itse ruoka valmistuu hetkessä. Tämän voi hyvin valmistaa myös ihan kasvisversiona. Mielestäni inkivääri on se tämän reseptin juttu - miehen mielestä taas se saa muka tämän maistumaan tiskiaineelle. Höh, taisi sanoa vain minua ärsyttääkseen, sillä isosta wokkipannullisesta ei jäänyt mitään jäljelle.



Kana-kasvis-nuudeli-wokki (4 hengelle)

150 g (muna)nuudeleita
2 tl juoksevaa hunajaa
1/2 dl vettä
1 rkl soijakastiketta

2 rkl osterikastiketta
1 rkl oliiviöljyä

300 g maustamatonta kananfilettä suikaleina
pala tuoretta inkivääriä raastettuna
2 valkosipulinkynttä, ohueksi viipaloituna
2 viipaloitua porkkanaa
punainen paprika viipaloituna
kasa parsakaalin nuppuja viipaloituina
muutama ohueksi viipaloitu herkkusieni
3 silputtua salottisipulia
50 g suolattuja cashew-pähkinöitä


Valmistetaan nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valutetaan ne. Sekoita hunaja, soija- ja osterikastike sekä vesi  kulhossa ja asetetaan sivuun.
Lämmitä wokissa öljyä. Ruskistetaan kanasuikaleet. Lisätään inkivääri, valkosipuli, porkkana, paprikat, parsakaali ja sienet sekä paistetaan sekoitellen 3-4 minuuttia niin, että kasvikset säilyttävät rapsakkuuttaan. Lisää sipulit ja paistetaan hämmennellen vielä minuutin ajan. Sekoitetaan joukkoon nuudelit ja kastike, kuumennetaan, minkä jälkeen ruoka on valmista tarjoiltavaksi. Ripottellaan lopuksi päälle pähkinät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti