tiistai 13. toukokuuta 2014

Maailman paras porkkanakakku

Blogi sekä rakennusprojekti ovat viettäneet talviunta, mutta pientä liikehdintää on jo havaittavissa. Viikonloppuna oli tarkoitus päästä raksalla taas hommiin, mutta flunssa ja oksennustautiyhdistelmä pistivät suunnitelmat täysin uusiksi. Äitienpäivää juhlittiin siis hyvin rauhallisesti, kakun saamisen varmistin leipomalla porkkanakakun ohjeella, joka on muutamaan kertaan testattuna osoittautunut loistavaksi - uhkarohkeana sitä voisi nimittää jopa maailman parhaaksi (lähelle päästään ainakin).

Porkkanakakku



Pohja:
2,5 dl muscavado sokeria
2,5 dl hienosokeria
3 munaa
3,5 dl kasvisöljyä
2 tl vaniljauutetta
6 dl vehnäjauhoja
2 tl jauhettua kanelia
0,5 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
5 dl raastettua porkkanaa
2,5 dl saksanpähköinöitä rouhittuna
2,5 dl rusinoita pilkottuna
1 purkki ananasmurskaa valutettuna

Täyte ja päällinen:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g voita pehmennettynä
1 tl vaniljauutetta
1 pkt (500 g) tomusokeria

Vatkataan munat ja sokerit vaahdoksi. Lisätään kasvisöljy ja vaniljauute hyvin sekoittaen.
Sekoitetaan joukkoon jauhot sekä kaneli, suola, leivinjauhe ja roukasooda.
Lisätään porkkanaraaste, pähkinät, rusinat ja ananasmurska.

Voidellaan 24 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka ja kaadetaan taikina vuokaan.
Paistetaan 180 asteessa tasalämmöllä 60 minuuttia.
Annetaan jäähtyä. Pohjan voi myös pakastaa tarvittaessa.

Valmistetaan täyte vatkaamalla tuorejuusto ja voi sekaisin sekä lisäämällä joukkoon
vaniljauute sekä tomusokeri erissä.
Halkaistaan kakkupohja kolmeen tasapaksuun kerrokseen ja levitetään täyte väleihin sekä päälle.

Koristellaan haluttaessa esimerkiksi marsipaaniporkkanoilla.